Linkuri accesibilitate

Timbru ucrainean pentru „descalificata” de la scrimă  


Olha Harlan după ce a învins-o pe rusoaica Anna Smirnova, înregistrată ca atletă neutră, în timpul calificărilor individuale la sabie feminin, Campionatele Mondiale de scrimă
Olha Harlan după ce a învins-o pe rusoaica Anna Smirnova, înregistrată ca atletă neutră, în timpul calificărilor individuale la sabie feminin, Campionatele Mondiale de scrimă

Poșta Ucrainei a anunțat că va emite un timbru cu Olha Harlan, scrimera descalificată joi la Campionatul Mondial de la Milano pentru că a refuzat să dea mână cu adversara sa rusoaică, pe care o învinsese. Potrivit unei imagini publicate de radioul public ceh, pe timbru Harlan țintuiește cu sabia o emblemă a F. Ruse.

Descalificarea lui Harlan după partida câștigată cu rusoaica Anna Smirnova a fost condamnată de președinția Ucrainei, care a calificat decizia Federației Internaționale de Scrimă drept „rușinoasă”.

Reuters scrie că regulamentele scrimei consideră refuzul de a da mâna cu adversarul o ofensă gravă, pentru care se acordă „cartonaș negru”.

Olha Harlan, o cvadruplă campioană mondială în vârstă de 32 de ani, a declarat după partidă că regulile trebuie să se schimbe „pentru că lumea se schimbă”.

Gestul lui Harlan a fost aplaudat pe rețele de alte „nume mari” din sportul ucrainean, ca jucătoarea de tenis Elina Svitolina sau cluburile de fotbal Dinamo Kiev și Șahtior Donețk.

Federația ucraineană de scrimă și-a exprimat „sprijinul deplin” pentru Harlan, anunțând că va face apel împotriva descalificării ei, iar ministrul ucrainean al sportului, Vadim Hussait, a numit incidentul „o provocare evidentă din partea Rusiei”.

Poșta Ucrainei a emis mai ales după invadarea țării de către ruși în februarie 2022 mai multe „timbre speciale”, unele foarte căutate, cel mai cunoscut fiind probabil cel cu soldatul ucrainean din Insula Șerpilor care trimite undeva „nava rusă de război”.

XS
SM
MD
LG