Linkuri accesibilitate

Cazurile Severin și Petcu sau nebunia mimării nevinovăției


Pe de altă parte: un sfert din deputații de la București dispus să intre într-o afacere cu un investitor străin (România liberă)


Comentatorii de presa romani au intrat in faza de exasperare discutand despre cazul europarlamentarului Adrian Severin si, mai nou, despre liderul sindical Marius Petcu. Amandoi sunt suspectati de coruptie grava, iar faptul ca justitia nu a avut inca timp sa acrediteze acest lucru nu inlatura impresia lasata de dovezile extrem de convingatoare.

Dan Cristian Turturica, de la Romania libera, este convins ca numai nebunia ii poate face pe cei doi sa-si mai afirme inca public nevinovatia. Numai cineva cu mintea ratacita poate sa se imagineze rezistand in Parlamentul European, ghemuit intr-o banca din ultimul rand, aparandu-se de huiduieli si de vocile nervoase care ii cer demisia – scrie Turturica despre cazul Severin. Sindicalistul Petcu este, pentru acest comentator „un candidat ideal pentru a fi internat la balamuc”, atata vreme cat, in plina campanie de verificare a averilor liderilor sindicali, el isi colecteaza cea de-a 26-a transa din mita pe care o primea constant de la un om de afaceri.

In acelasi timp insa, asemenea cazuri nu ar trebui sa mire. Nu demult, se reaminteste in articol, un experiment de presa a dat rezultate uluitoare: un sfert din Parlamentul Romaniei s-a aratat diponibil sa intre intr-o afacere cu un investitor strain, desi acest lucru le este interzis prin lege alesilor poporului.
XS
SM
MD
LG