Linkuri accesibilitate

„Importanța adevărului despre 7 aprilie 2009”


Dirk Schuebel

Emisarul Comisiei Europene Dirk Schuebel: „La fel de importată este continuarea reformelor pentru a înainta spre Europa.”


Emisarul Comisiei Europene Dirk Schuebel a declarat Europei Libere că este important să se afle tot adevărul despre cele întâmplate pe 7 aprilie 2009 şi să se stabilească responsabilităţile dar că este la fel de important ca Moldova să se uite în viitor.

Dirk Schuebel: „Cred că moldovenii văd acum ce şansă are ţara de a deveni cu adevărat europeană şi asta ar trebui să fie acum prioritatea: să se facă reforme şi să se meargă spre Europa”.

Cazurile lui Ilie Cazac şi Ernest Vardanean sunt urmărite de aproape de Uniunea Europeană iar situaţia lor este discutată cu reprezentanţii Tiraspolului la fiecare reuniune în formatul 5+2, a declarat Europei Libere Dirk Schuebel, emisarul la Chişinău al Comisiei Europene.

Dirk Schuebel: „Colaborăm foarte strâns cu OSCE, cu Statele Unite şi ceilalţi membri ai formatului 5+2 şi ridicăm această problemă la toate întâlnirile pe care le avem cu conducerea transnistriană. Sperăm ca acest caz să fie rezolvat prin eliberarea în cât mai scurt timp a celor doi deţinuţi şi vă asigur că Uniunea Europeană urmăreşte cazul foarte de aproape”.

Schuebel a participat la reuniunea informală 5+2 de la Viena, de la începutul acestei săptămâni, când Igor Smirnov i-a transmis o scrisoare de invitaţie la discuţii premierului Vlad Filat. Schuebel a calificat iniţiativa drept un semn pozitiv dar a precizat că este la latitudinea Chişinăului să decidă, cum reacţionează.

Mai mult
XS
SM
MD
LG