Linkuri accesibilitate

Dorin Chirtoacă respinge acuzațiile lui Victor Bodiu, candidatul PLD la primărie


Dorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă: „Dacă există proiecte investiţionale la Guvern şi sunt adresate Primăriei, consider că ar fi fost normal să ni le fi trimis la Primărie”.


Dorin Chirtoacă: „În ceea ce priveşte reproşul privind lipsa de colaborare între Primărie şi Guvern, îmi pare rău de o asemenea afirmaţie, pentru că eu consideram că lucrurile stau altfel. Consideram şi consider că suntem în Alianţă, suntem parteneri de Alianţă şi avem o agendă comună. Pot să aduc exemplu organizarea împreună a săptămânii investiţionale „Moldova - Business Week”, în anul 2010, sau participarea împreună la expoziţia Republicii Moldova din Shanghai, China, precum şi alte evenimente, pe care le-am organizat împreună. În cazul în care există proiecte investiţionale la Guvern şi sunt adresate Primăriei, consider că ar fi fost normal să ni le fi trimis deja la Primărie. Îmi este oarecum nepotrivit să aflu din presă că există ceva proiecte pentru Primărie la Guvern şi nu sunt trimise la Primărie. Cu privire la troleibuze, iarăşi este o declaraţie inexactă, sau incorectă. De Regia transport electric, care este subdiviziunea Primăriei, la cererea mea expresă am transmis demersul privind scutirea de TVA. Numai că am procedat potrivit principiului descentralizării – nu este neapărat primarul general să semneze fiecare hârtie. Am cerut, am dat indicaţii domnului Morgoci de la Regia transport electric, el a depus demersul, am urmărit ca lucrurile să meargă în conformitate cu procedura. Acum este la nivelul Parlamentului, trece de comisii şi urmează să fie votat joi sau vineri în Parlament. Şi lucrurile sunt deblocate.
Eu cred că ar trebui să nu uităm că suntem Alianţă şi că avem de muncit mai departe în Alianţă. Acesta ar trebui să fie obiectivul comun, să avem o majoritate democratică, puternică, covârşitoare aş spune chiar, în municipiul Chişinău în consiliul municipal.”

Consideram că avem o agendă comună.
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:35 0:00
Link direct
XS
SM
MD
LG