Linkuri accesibilitate

Televiziunea digitală şi confortul


TV digital oferit pe telefonul mobil
TV digital oferit pe telefonul mobil

Pînă voi fi obligat să trec la televiziunea digitală, prefer să rămîn cu asta veche, mai simplă şi mai confortabilă.


Deunăzi mi-a sărit în ochi ştirea că pînă în 2015 toţi moldovenii vor fi obligaţi să aibă televiziune digitală. Un acord privind trecerea Moldovei la semnalul digital a şi fost semnat la Geneva. Iar pentru ca orice dubii să fie spulberate din faşă, promotorii modernizării televiziunii s-au grăbit să ne explice că noul format presupune un sunet şi o imagine mai bune, dar şi o gamă mai largă de canale.

Realitatea cu amănuntul și cu Iulian Ciocan
Realitatea cu amănuntul și cu Iulian Ciocan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:23 0:00
Link direct


Mărturisesc că şi mie mi s-a propus să trec la televiziunea digitală şi, sedus de orizonturile modernizării, am aşteptat cu nerăbdare acasă într-o zi meşterii companiei cu care am încheiat un contract. Poate din pricina că aşteptările mele erau prea mari sau poate că sînt un individ cam sceptic de felul meu, noutatea digitală nu m-a impresionat prea tare.

Dimpotrivă, m-a cam dezamăgit niţel. Mi-am tot frecat ochii şi mi-am încordat privirea să disting superioritatea imaginii digitale dar, sincer să fiu, mare deosebire nu am văzut în raport cu ce avusesem pînă atunci. Pe deasupra, aveam deja două telecomande, iar zapping-ul la noua telecomandă mi s-a părut mai lent. Şi, colac peste pupăză, s-au mai adăugat o miniboxă şi nişte fire suplimentare care făceau atmosfera din jurul ecranului şi mai încărcată.

Vreo două zile am reflectat şi m-am frămîntat. E limpede, nu poţi evita ceea ce e obligatoriu. Dar, pe de altă parte, mă simţeam mai confortabil cu televiziunea veche. Era mult mai simplu atunci să deschid televizorul şi să caut canalele. Da, cu televiziunea digitală obţineam încă vreo 30 de canale, dar eu nici pe alea 40 anterioare nu aveam timp să le frecventez. Şi am decis că, pînă voi fi obligat să trec la televiziunea digitală, prefer să rămîn cu asta veche, mai simplă şi mai confortabilă.

Să fiu înţeles corect. Sînt şi eu un fan al modernizării şi digitalizarea televiziunii o fi un lucru bun şi necesar. Atîta doar că pe mine modificarea asta nu m-a frapat. Chiar mă gîndesc că e păcat, că după 2015, nu voi putea rămîne cu vechea televiziune. Dar obligaţia e obligaţie. Trebuie să te supui...
XS
SM
MD
LG