Linkuri accesibilitate

A comis Trump fapte penale? Rapoarte contradictorii despre evenimentele din 6 ianuarie 2021


Susținătorii lui Donald Trump invadează Capitoliul SUA pe 6 ianuarie 2021
Susținătorii lui Donald Trump invadează Capitoliul SUA pe 6 ianuarie 2021

Deputatul democract, Adam Schiff a spus într-un interviu că există dovezi din care reiese că fostul președinte Donald Trump ar fi comis delicte penale, în legătură cu eforturile sale de a anula rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020.

Aceste remarci survin cu o zi înainte de ultima ședință a comitetului, care analizează evenimentele de la 6 ianuarie 2021, când sprijinitori ai lui Trump au atacat clădirea Congresului, încercând să împiedice certificarea rezultatului alegerilor.

A comis Trump fapte penale? Rapoarte contradictorii despre evenimentele din 6 ianuarie 2021
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:02 0:00
Link direct

Schiff a spus că, în calitate de fost procuror, poate să spună că dovezile există, dar că nu poate ști ce are la dispoziție Ministerul Justiției și ce decizie se va lua.

Deputatul democrat a amintit că Trump a făcut presiuni asupra unor autorități locale să găsească voturi care nu existau care să-l ajute să câștige și că a incitat mulțimea care avea apoi să se îndrepte către Congres.

„Dacă astea nu sunt fapte penale, nu știu ce înseamnă fapte penale” – a spus Adam Schiff. El a spus că comitetul din care face parte va decide prin vot ce recomandări să facă Ministerului. Raportul final al comitetului este așteptat până la 21 decembrie.

Republicanii din Camera Reprezentanților se pregătesc să scoată propriul lor raport, cu privire la cele întâmplate, respingând comitetul ca fiind partizan, pentru că din el fac parte democrați și câțiva republicani care se opun lui Trump. Raportul deputaților republicani se va concentra asupra lacunelor de securitate la clădirea Congresului.

Comisia republicană paralelă are în componență membrii pe care liderul republican Kevin McCarthy îi propusese inițial pentru Comitet, dar pe care i-a retras după ce doi au fost respinși de președinta Camerei Nancy Pelosi, care susținea că cei doi vor diminua intenționat seriozitatea deliberărilor și obstrucționa procesul. Când vor prelua controlul Camerei în Ianuarie, este de așteptat ca republicanii să se revanșeze.

XS
SM
MD
LG