Linkuri accesibilitate

A fost emis mandat de arestare în contumacie pe numele lui Veaceslav Platon


La cererea procurorilor, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a emis joi mandat de arestare în contumacie, pe 30 de zile, pe numele omului de afaceri Veaceslav Platon, pentru că nu a dat curs unei citații de a se prezenta la judecată de bunăvoie.

Potrivit unui comunicat de presă din 12 noiembrie, mandatul decurge dintr-un demers juridic rusesc și are legătură cu dosarul „Laundromatului rusesc”, prin care banii murdari din F. Rusă au fost spălați inclusiv prin „filieră” moldoveană. Cum amintește Ziarul de Gardă, ministerul de interne din Rusia a anunțat în octombrie, despre continuarea investigării dosarului penal pornit împotriva fostului lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM) Vladimir Plahotniuc, omului de afaceri Veaceslav Platon și fostului primar de Bălți Renato Usatîi, acuzați de retragerea a 500 de miliarde de ruble din Federația Rusă prin tranzacții valutare ilegale.

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), apoi eliberat și rejudecat, a fost achitat la 14 iunie de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, în dosarul fraudei bancare. În prezent, se crede că Platon s-ar afla în Marea Britanie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG