Linkuri accesibilitate

A murit miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul grupului care deținea și ProTV Chișinău


Sediul Grupului de investiții PPF de la Praga, octombrie 2020.
Petr Kellner
Petr Kellner

Miliardarul ceh Petr Kellner, proprietarul grupului de investiții PPF care deține și Pro TV Chișinău, se numără printre cele cinci persoane care și-au pierdut viața sâmbătă în urma prăbușirii unui elicopter în Alaska, potrivit The New York Times. El se afla la bordul unui elicopter închiriat, care s-a prăbușit în apropierea ghețarului Knik din Alaska.

Kellner controlează grupul ceh PPF Group, care a cumpărat de la compania americană AT&T pachetul majoritar de acțiuni la Central European Media Enterprises (CME), compania – mamă a Pro TV Chișinău. Tranzacția a fost finalizată în octombrie 2020 – prin această achiziție, PFF controlează peste 30 de canale de televiziune în Europa Centrală și de Est cu un public estimate la aproximativ 45 de milioane de persoane. Pe lângă ProTV Chișinău, în portofoliu se află toate canalele ProTV din România, precum și unele din cele mai populare posturi de televiziune din Cehia, Bulgaria, Slovacia și Slovenia.

Petr Kellner (55 de ani) deține un imperiu economic cu legături extrem de strânse cu piața rusă, dar și cu China, potrivit presei locale și internaționale.

În februarie 2020, senatorul american Marco Rubio (Partidul Republican) a cerut într-o scrisoare trimisă Secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin, și Procurorului General, William Barr, investigarea implicațiilor pentru securitatea națională a Statelor Unite a preconizatei vânzări de către concernul american AT&T a companiei Central European Media Group Enterprises (CME) către compania cehă PPF, deținută de afaceristul Petr Kellner. PPF Group a reacționat ferm față de scrisoarea lui Rubio, acuzându-l că utilizează informații false. Nici o investigație oficială nu a fost deschisă în SUA.

Petr Kellner se clasează pe locul 73 în ultimul top Forbes al miliardarilor din întreaga lume, cu o avere estimată la 15,5 miliarde de dolari.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG