Linkuri accesibilitate

Cunoscutul actor și muzician rus Piotr Mamonov a murit la vârsta de 70 de ani


RUSSIA – Actor and musician Pyotr Mamonov performs in his show Grandpa (Ded) Pyotr and Hares at Stanislavski Drama Theatre, 14Jan2013
RUSSIA – Actor and musician Pyotr Mamonov performs in his show Grandpa (Ded) Pyotr and Hares at Stanislavski Drama Theatre, 14Jan2013

Cunoscutul actor și muzician rus, fondatorul grupului „Zvuki Mu”, Piotr Mamonov a murit joi, 15 iulie, la vârsta de 70 de ani. La începutul lunii iulie, Mamonov a fost internat în stare gravă la terapie intensivă într-un spital din Moscova cu infecția Covid-19 și conectat la aparatul de ventilație – plămânii fiind afectați în proporție de 87%, a spus soția artistului.

În ultimele luni, în Rusia a crescut vertiginos numărul infecțiilor și deceselor asociate noului coronavirus, mai ales versiunilor mutante ale acestuia.

Acum un an, Mamonov a fost în reanimare după un infarct miocardic și a suportat două intervenții chirurgicale la inimă.

În anii 1980, Piotr Mamonov a scris versuri și a cântat rock experimental, psihedelic și post-punk, fiind printre puținii rockeri din fosta URSS cunoscuți în Occident; în 1988 a debutat ca actor în filmul „Igla”, cu Viktor Țoi în rolul principal; a jucat pe scene de teatru și în mai multe filme, iar în 2006 a primit premiul Nika pentru cel mai bun rol masculin în filmul „Ostrov”.

Cunoscut pentru stilul său de viață rebel și excentric, la începutul anilor 1990 Mamonov s-a întors cu fața spre ortodoxie și, împreună cu familia s-a mutat din centrul Moscovei într-un sat din provincie, dar a continuat până recent să scrie versuri, să joace ca actor în teatru și în filme și să dea concerte.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG