Linkuri accesibilitate

Accesul la pagina de net a unui ziar german, restricționat de autoritățile din Rusia


Rusia a blocat pagina de web a Die Welt, un important cotidian german, care a publicat știri despre războiul din Ucraina în limba rusă. Publicația a condamnat în repetate rânduri invazia rusă în Ucraina, iar cea mai mare parte a reportajelor în limba rusă este dedicată conflictului și modului în care acesta este perceput în Europa.

Autoritatea de reglementare a mass-media din Rusia, Roskomnadzor, a declarat că utilizatorii ruși de internet nu mai pot accesa pagina începând cu 9 iulie. Autoritatea a declarat că a blocat pagina la cererea Parchetului General. Măsura a fost luată „în conformitate cu reglementările privind blocarea siteurilor care conțin apeluri la revolte, extremism, participare la acțiuni ilegale în masă", a precizat Roskomnadzor.

Die Welt începuse să publice știri în limba rusă sub titlul Războiul din Ucraina. Reglementările stricte din Rusia impun ca războiul să fie descris ca o „operațiune specială". Die Welt a angajat-o, de asemenea, pe jurnalista rusă Marina Ovsiannikova timp de trei luni, după ce aceasta a protestat împotriva războiului din martie, în direct la televiziune.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG