Linkuri accesibilitate

Un adjunct al procurorului general suspendat este urmărit penal


Moldova, Anticorruption Prosecutor Office

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a spus că adjunctul procurorului general - suspendat, Ruslan Popov, este urmărit penal de Procuratura Anticorupție pentru îmbogățire ilicită, transmite IPN.

Robu a mai spus că dosarul a fost pornit ca rezultat al analizei informațiilor apărute în cadrul investigațiilor jurnalistice și probelor acumulate pe caz.

Presa a relatat că Popov a fost reținut sâmbătă dimineață, iar casa de la Mileștii Mici i-a fost percheziționată.

IPN a relatat sâmbătă că Adrian Bordianu nu mai este șeful interimar al Procuraturii Anticorupție. El a fost înlăturat de la conducerea instituției printr-un ordin semnat de procurorul general interimar, Dumitru Robu, la 7 octombrie.

Știrile vin la o zi după ce o judecătorie din capitală a decis să-l plaseze în arest la domiciliu pe 30 de zile pe procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, bănuit de mai multe fapte de corupție.

Stoianoglo a fost reținut la 5 octombrie în ceea ce el și simpatizanții săi au numit o răzbunare a puterii politice. Partidul de guvernământ PAS, al Maiei Sandu, susține că cercetarea lui face parte din efortul mai general de „curățenie” în sistemul judiciar din R. Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG