Linkuri accesibilitate

Administrația Biden va dona 80 de milioane de doze de vaccin anti Covid-19


Președintele american Joe Biden.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, va anunţa "poate chiar joi" un plan pentru a distribui ţărilor care au cea mai mare nevoie, în coordonare cu programul COVAX, 80 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, a anunţat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken.


„În câteva zile, poate joi, preşedintele (Joe Biden) va anunţa cu mai multe detalii planul pe care l-a elaborat pentru a distribui 80 de milioane de doze de vaccin în întreaga lume", a declarat miercuri secretarul de stat în cursul unei întrevederi la ambasada SUA la San José, în Costa Rica.

Sistemul sau platforma COVAX este un mecanism internaţional pus în practică pentru a asigura o distribuţie echitabilă a vaccinurilor împotriva COVID-19, în special către ţările cu venituri mici.

În Statele Unite, mai mult de jumătate din populația adultă a fost complet vaccinată, conform datelor Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA. Datele se referă la persoanele vaccinate cu două doze Moderna sau Pfizer/BioNTech, precum și cu vaccinul monodoză Johnson & Johnson până la data de 1 iunie.

În total, 133.581.245 de persoane cu vârsta peste 18 ani au primit ambele doze de vaccin, reprezentând 51,7% din populația adultă din SUA.

De asemenea, 62,8% dintre adulții din Statele Unite au primit o singură doză de vaccin, informează Agerpres.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG