Linkuri accesibilitate

Administrația cecenă pregătește o „mobilizare de toamnă” ca să ajute Rusia în Ucraina


Militari din contingemtul cecen care luptă alături de armata rusă în Ucraina

Administrația liderului cecen Ramzan Kadîrov a pregătit un proiect de rezoluție care cere o „mobilizare de toamnă” pentru toți bărbații între 28-26 de ani, după ce forțele Moscovei au înregistrat eșecuri majore în războiul din Ucraina.

Spre deosebire de recrutarea obișnuită de toamnă, proiectul de rezoluție văzut de Europa Liberă/Libertatea prevede o campanie de „mobilizare a bărbaților apți și a rezerviștilor” înregistrați deja de comisia de recrutare.

Mobilizarea va începe pe 1 octombrie și va dura până la sfârșitul anului. Documentul prevede ca ministerul cecen de interne să înființeze unități speciale care să-i găsească pe cei ce vor să scape de mobilizare.

Live Briefing | Război în Ucraina

Briefing-ul Europei Libere prezintă și analizează ultimele evoluții ale invaziei rusești în Ucraina și ale ripostei date de ucraineni, dar și reacția internațională.

Proiectul de rezoluție e datat 14 septembrie și a fost pregătit în timp ce Kadîrov a cerut public o mobilizare în alte regiuni ale Rusiei „pentru a da asistență forțelor armate” în războiul lansat de Rusia în Ucraina pe 24 februarie.

Mai devreme săptămâna aceasta, Kremlinul a spus că nu intenționează să anunțe o mobilizare parțială sau totală pentru invazia neprovocată a Ucrainei, deși trupele rusești au suferit pierderi și au pierdut teritorii pe care le ocupaseră în regiunea Harkov în timpul contra-ofensivei lansată de armata ucraineană la începutul lui septembrie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG