Linkuri accesibilitate

Administrația Trump sprijină mișcarea pro-democrație din Hong Kong, spre iritarea Chinei


Hong Kong Police

China l-a convocat pe ambasadorul american la Beijing, Terry Branstad, după ce preşedintele Donald Trump a semnat legislaţia în sprijinul protestatarilor din Hong Kong, a anunţat joi Ministerul Afacerilor Externe chinez.

Preşedintele american a semnat miercuri două legi în favoarea manifestanților pro-democrație: una din legi, aprobată săptămâna trecută în unanimitate în Senat şi doar cu un vot împotrivă în Camera Reprezentanţilor, solicită Departamentului de Stat să certifice, cel puţin anual, că Hong Kong-ul păstrează suficientă autonomie care să justifice termenii favorabili ai comerţului cu Statele Unite, care au ajutat insula să îşi menţină poziţia de centru financiar mondial. De asemenea, legea ameninţă cu sancţiuni în cazul încălcării drepturilor omului.

A doua lege aprobat de Congres şi semnat de preşedintele Trump, interzice exportul către poliţia din Hong Kong de arme și muniție utilizate pentru controlul mulţimilor, precum gaze lacrimogene, spray-uri cu piper, gloanţe de cauciuc şi pistoale cu electroşoc.

XS
SM
MD
LG