Linkuri accesibilitate

Administrația Trump criticată din nou în Congres pentru reacția la pandemia de coronavirus


Rick Bright , fostul director al Autorității pentru Cercetări Biomedicale Avansate, 14 aprilie 2020.
Rick Bright , fostul director al Autorității pentru Cercetări Biomedicale Avansate, 14 aprilie 2020.

Rick Bright, fostul șef al Autorității pentru Cercetări Biomedicale Avansate din Ministerul american al Sănătății, demis din funcție în aprilie, a depus mărturie în fața Congresului. 

Rick Bright critică administrația Trump că ar fi reacționat târziu și ar fi ignorat avertismentele timpurii cu privire la epidemia de coronavirus.

Corespondență de la Washington: Rick Bright
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:28 0:00
Link direct

Președintele Donald Trump și ministrul sănătății, Alex Azar spun că Bright nu este decât un angajat nemulțumit pentru că a fost înlocuit. În fața unei comisii a Congresului, Rick Bright a explicat că a fost exclus de la ședinte de către conducerea ministerului, după ce avertismentele pe care le lansase în ianuarie și februrarie au creat probleme în administrație.

Corespondența email dă la iveală că Rick Bright a atras atenția încă din ianuarie că nu sunt suficiente echipamente de protecție, înainte ca această penurie să devină o problemă majoră în țară. Bright a declarat că a comunicat informația pâna la nivelele cele mai înalte din minister, dar nu a primit nici un răspuns.

Expertul care a fost dat la o parte în aprilie, spune că din acel moment a înțeles că țara va avea o problemă acută și că răspunsul administrației este depășit de evenimentele în desfășurare, extinderea pandemiei. Întrebat în legătură cu depoziția, Trump a spus: „Pentru mine nu e altceva decât un angajat frustrat și nefericit. Nu știu, nu l-am întâlnit niciodată, nu vreau să-l întâlnesc, dar m-am uitat la el, arată ca un angajat frustrat, mânios care, spun unii, nu a făcut o treabă prea bună”.

La rândul său ministrul Azar a spus: „Cine trebuia să conducă eforturile vizând găsirea unui vaccin? Doctorul Bright. Atunci când am declanșat operațiunea de găsire a unui vaccin, nu s-a prezentat la lucru să ia parte. Este ca cineva care cântă într-un cor și acum încearcă să susțină că a fost principalul solist”.

Rick Bright spune că a fost dat la o parte pentru că a refuzat să promoveze medicamentul hydroxyclariquine, despre care președintele vorbea ca fiind un leac pentru coronavirus. Ministrul susține că semnătura lui Rick Bright a autorizat folosirea medicamentului, la care Bright a replicat că recomenda folosirea, doar sub supravegherea medicilor. Atunci când ministerul a încercat să mărească stocurile, iar Trump recomanda fără oprire medicamentul, Rick Bright s-a opus, spunând că nu a considerat adecvat ca acest medicament să fie evaluat, în contextul unei pandemii.

XS
SM
MD
LG