Linkuri accesibilitate

A fost adoptat proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură


Deputații au aprobat, în lectură finală, proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură. Inițiativa a fost susținută de 56 de deputați.

In cea de-a doua lectură, au fost acceptate unele amendamente care vizează interimatul funcției de Procuror General.

Deputații Partidului „Șor” s-au abținut de la votarea acestui proiect.

Prin modificările propuse se urmărește introducerea unui mecanism de evaluare a performanțelor Procurorului General și dispunerea revocării acestuia din funcție în cazul în care se constată calificativul „nesatisfăcător” urmare a efectuării evaluării performanțelor sale. Evaluarea performanțelor Procurorului General se va putea iniția la sesizarea Președintelui Republicii Moldova sau o treime din membrii Consiliului Superior al Procurorilor. Evaluarea performanțelor Procurorului General nu va putea avea loc mai des decât o data în an.

Comisia de evaluare a performanțelor Procurorului General va fi constituită din 5 membri, dintre care unul este propus de Președintele Republicii Moldova, unul – de Ministerul Justiției, unul – de Consiliul Superior al Magistraturii, unul – de Consiliul Superior al Procurorilor și unul – de Procurorul General.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG