Linkuri accesibilitate

Agricultorii protestează, cerând mai mult sprijin pentru a depăși criza provocată de secetă


Protestul agricultorilor pe șoseaua Hîncești-Leușeni, 11 august 2020.
Protestul agricultorilor pe șoseaua Hîncești-Leușeni, 11 august 2020.

În jur de 70 de tractoare stau parcate pe marginea traseului național R33 Hâncești -Leușeni, între satele Rusca și Lăpușna, parte din protestul agricultorilor care cer mai mult sprijin din partea guvernului pentru a face față problemelor provocate de secetă, relatează corespondentul Europei Libere.

Agricultorii se plâng și de faptul că în general, în R. Moldova, se face numai „agricultură de subzistență”.

Asemenea acțiuni au loc, marți, simultan și în mai mult de alte 10 localități, printre care - Bardar, Ungheni, Cimișlia, Cantemir, Ștefan Vodă, Vulcănești, Drochia, Leova, relatează corespondentul Europei Libere.

Între timp, în Parlament, reprezentanții Partidului Socialiștilor (PSRM), ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Democrat (PD) și ai Platformei „DA” au discutat peste două ore la Parlament, cu intenția de a identifica soluții pentru agricultorii afectați de secetă, dar și pentru a administra mai eficient pandemia Covid – 19. Potrivit presei de la Chișinău, socialiștii și democrații, aflați la guvernare, vor formarea a două grupuri de lucru care să formuleze soluții, ce ar urma să fie prezentate în Parlament pentru a adoptate.

PAS și Platforma DA insistă asupra convocării unei ședințe extraordinare a Parlamentului în cel mult șase zile, pentru că legislativul este singurul care poate aproba modificările de buget necesare pentru a finanța măsuri eficiente de depășire a actualei crize din agricultură.

XS
SM
MD
LG