Linkuri accesibilitate

Alți marinari ruși dispăruți după scufundarea crucișătorului Moskva au fost confirmați morți


Crucișătorul Moskva puternic avariat, scufundându-se, 13 aprilie, 2022
Crucișătorul Moskva puternic avariat, scufundându-se, 13 aprilie, 2022

Încă doi marinari ruși, inițial trecuți pe lista celor 27 de soldați dispăruți după ce crucișătorul de rachete Moskva s-a scufundat în aprilie în apropierea țărmurilor ucrainene, au fost confirmați morți.

Rudele lui Vladimir Savin au declarat pe 8 august că au primit un certificat de deces pentru acesta. Rudele unui alt marinar, Ivan Frantin, au declarat în aceeași zi că Ministerul Apărării i-a informat despre moartea lui Frantin și că așteaptă un certificat de deces.

Săptămâna trecută, Dmitri Șkrebeț - care a cerut autorităților ruse să-i găsească fiul, care a servit la bordul Moskva - a declarat într-o postare pe o rețea de socializare că a primit un certificat de deces pentru fiul său de 20 de ani, Egor Șkrebeț.

Crucișătorul Moskva s-a scufundat pe 13 aprilie. De când nava s-a scufundat, au apărut mai multe informații despre rude ale celor aflați la bord care caută informații despre cei dragi lor. Scufundarea navei a fost o lovitură semnificativă pentru armata rusă în săptămânile de după ce aceasta a lansat invazia neprovocată a Ucrainei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG