Linkuri accesibilitate

Măsuri tot mai stricte de protecție împotriva noului virus gripal


Muncitori cu măști de protecție pe față într-o fabrică din orașul Handan, provincia Hebei
Muncitori cu măști de protecție pe față într-o fabrică din orașul Handan, provincia Hebei

Al doilea oraș din China comunistă a fost izolat din cauza îngrijorărilor legate de coronavirus. În Huanggang, oraș cu aproximativ 7 milioane de locuitori, aflat la 70 de km de Wuhan, unde s-a înregistrat primul caz de coronavirus, au fost oprite mijloacele de transport în comun, în contextul creșterii numărului deceselor. Localitatea Wuhan este izolata deja de ieri.

Autoritățile din Huanggang au decis închiderea spațiilor de divertisment, inclusiv cinematografe și cafenele, și au solicitat cetățenilor să nu mai părăsească orașul.

Un oraș mai mic, Ezhou, de un milion de oameni, învecinat cu Huanggang, a suspendat circulația trenurilor.

Oficialii din sănătate se tem că rata de transmitere a noului coronavirus crește accelerat, deoarece sute de milioane de chinezi călătoresc în această perioadă, în timpul vacanței de o săptămână, pentru a sărbători Anul Nou Chinezesc, care începe sâmbătă.

Administrația metropolei Wuhan a decis miercuri să închidă toate rețelele de transport urban și să suspende zborurile.

Agentiile internaționale de presă relateaza că oamenii au luat cu asalt magazinele si că există pericolul crerii panicii.

Decesele cauzate de noul virus gripal din China s-au ridicat miercuri la 17, cu peste 600 de cazuri confirmate.

Aeroporturile din Moscova, Belgrad, Minsk au organizat filtre speciale pentru călătorii din China. Potrivit agentiei Mediafax, au fost luate măsuri de siguranță sanitară și în aeroportul din Cluj.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este de așteptat să decidă mai târziu pe 23 ianuarie dacă va declara situație de urgență la nivel mondial care ar fi doar a șasea urgență internațională de sănătate publică solicitată în ultimul deceniu. Decizia este așteptată după 20 00 ora Chisinaului

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG