Linkuri accesibilitate

Ala Nemerenco: președinția de la Chișinău încearcă să obțină în regim de urgență vaccinuri anti COVID-19


Imagine generică.
Imagine generică.

Președinția de la Chișinău încearcă să obțină în regim de urgență vaccinuri anti COVID-19 pentru lucrătorii sistemului de sănătate din prima linie și alte categorii de risc, a anunțat consiliera prezidențială pentru domeniul sănătății, Ala Nemerenco. „Suntem la faza de inițiere a asigurării în regim de urgență a Republicii Moldova cu vaccin anti-COVID ... Detalii în zilele următoare”, a scris Nemerenco într-o postare pe Facebook. Este primul său anunț în calitate de consilieră a noii președinte Maia Sandu alături de care a lucrat și în guvernul Sandu din 2019, ca ministră a sănătății.

Anunțul său survine în contextul în care țările Uniunii Europene au început duminică, 27 decembrie, campania de vaccinare împotriva COVID-19, imunizarea populației fiind văzută ca cea mai sigură cale pentru înfrângerea pandemiei.

Președintele român, Klaus Iohannis, care este așteptat marți la Chișinău la invitația noii președinte moldovene Maia Sandu, a spus că agenda vizitei sale va include „aspecte concrete referitoare la sprijinul României pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG