Linkuri accesibilitate

Alegeri americane 2020: convenția democrată va fi o reuniunea aproape total virtuală


 Întâlnire virtuală cu alegătorii: candidatul democrat la președinție Joe Binden, 25 iunie 2020.
Întâlnire virtuală cu alegătorii: candidatul democrat la președinție Joe Binden, 25 iunie 2020.

Partidul Democrat din Statele Unite a decis să transforme Convenția Națională a partidului, programată pentru 17-20 august în statul Wisconsin, într-o reuniune aproape exclusiv virtuală, din cauza pandemiei de coronavirus. Iar fostul vicepreședinte Joe Biden, care este de așteptat ca la Convenție să fie votat candidatul partidului în alegerile prezidențiale din noiembrie, va ține tot virtual, tradiționalul discurs prin care acceptă această nominalizare. Biden se va adresa delegaților la convenție de la reședința sa din Delaware.

Reprezentanții partidului democrat au mai anunțat miercuri că și discursurile fostului președinte Barack Obama și al soției sale Michelle la Convenție, vor fi virtuale. Este de așteptat ca participarea fizică la această reuniune, care tradițional strânge zeci de mii de oameni, să fie limitată anul acesta la câteva sute sau chiar mai puțini, pentru a se asigura distanța socială și securitatea sanitară.

„De la începutul pandemiei, noi am pus sănătatea și securitatea americanilor peste interesele de partid” a declarat miercuri Tom Perez, președintele comitetului de organizare a Convenției Națonale.

Partidul democrat încearcă să se prezinte ca partidul rațional și responsabil care înțelege pericolul reprezentat de pandemia de coronavirus, spre deosebire de președintele Donald Trump și partidul republican care, în opinia democraților, au minimalizat de la început seriozitatea pandemiei și nu au avut o strategie consecventă și eficientă de limitare a răspândirii pandemiei de Covid-19.

Cu aproape 5 milioane de cazuri confirmate de contaminare și peste 155 de mii de decese legate de Covid-19, Statele Unite rămân țara cea mai afectată din lume de pandemie – potrivit datele Universității Johns Hopkins.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG