Linkuri accesibilitate

Echipa PAS. Imagine de arhivă
Echipa PAS. Imagine de arhivă

PAS câștigă alegerile parlamentare anticipate, arată datele CEC

Circa 1,46 milioane de cetățeni (sau 48%) s-au prezentat la urne pentru a vota viitorii deputați.

Fostul partid al președintei Maia Sandu învinge la alegerile parlamentare anticipate, arată rezultatele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale. Pe locul doi de situează Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor. În viitorul legislativ ar putea accede și partidul lui Ilan Șor.

00:03 12.7.2021

PAS a câștigat în Chișinău și raioanele din centru, iar Blocul comuniștilor și socialiștilor și-a adjudecat majoritatea voturilor din stânga Nistrului și Găgăuzia

Datele preliminare ale CEC arată că Partidul Acțiune și Solidaritate a obținut peste 56% în Chișinău, în timp ce principalii contracandidați de la BeCS au în capitală sub 30%. La scor PAS i-a depășit pe toți ceilalți pretendenți la Telenești, Călărași, Nisporeni, Criuleni, Strășeni, Hâncești, Ialoveni.

În același timp, Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor are 81 la sută în autonomia găgăuză, peste 60% la Ocnița și în secțiile arondate votanților din stânga Nistrului, în jur de 60% în Taraclia.

23:17 11.7.2021

Ilan Șor: „​A venit timpul ca politicienii să răspundă pentru promisiunile pe care le-au făcut”​

Ilan Shor
Ilan Shor

„Indiferent ce rezultat va obține Partidul „Șor”, în aceste alegeri, le-am oferit oamenilor șansa la un trai mai bun. În acele localități în care vom fi pe prima poziție, eu personal și partidul ne vom asuma responsabilitatea pentru aceste localități. Le vom transforma în teritorii de „trai decent”. Vom construi străzi, care vor fi luminate. Iar pentru acele localități în care nu vom obține primul loc, vor purta responsabilitate acei cărora le-au acordat încredere oamenii. A venit timpul ca politicienii să răspundă pentru promisiunile pe care le-au făcut”, a declarat liderul formațiunii, Ilan Șor.

23:15 11.7.2021

Rezultate după prelucrarea a 75% din procese verbale

PAS obține 46,7% din voturi, Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor - 31,3%, Partidul Șor - 7%. Sub pragul electoral, cu un scor de 4,3%, se află blocul lui Renato Usatîi.

23:07 11.7.2021

Andrei Năstase: „Pe parcursul zilei de astăzi Platforma DA a continuat să lupte pentru democrație”

Andrei Năstase
Andrei Năstase


„A fost o campanie la fel de plină de propagandă, falsuri și intoxicări ale opiniei publice, dar am rezistat și vrem să le mulțumim tuturor celor care au decis să voteze Platforma DA, celor care și-au dorit ca Republica Moldova să meargă pe făgașul normalității și pe făgașul european. Pe parcursul zilei de astăzi Platforma DA a continuat să lupte pentru democrație, pentru securizarea procesului de votare, mai ales în zona de securitate”, a declarat Andrei Năstase.

Pavel Filip: „Sunt absolut satisfăcut cum PD a făcut campanie electorală”

Pavel Filip
Pavel Filip


După închiderea secțiilor de votare, președintele PDM, Pavel Filip, a declarat că așteaptă rezultatele finale și a apreciat că „a fost o campanie lungă, cu foarte multe întâlniri”. „Sunt absolut satisfăcut cum PD a făcut campanie electorală./…/ PD este unica formațiune politică care a mers și a prezentat un plan de țară. Mulțumesc tuturor celor care au dat dovadă de responsabilitate civică și și-au îndeplinit datoria de cetățean”, a spus Pavel Filip.

Ion Chicu: „Ați votat pentru țară, pentru familii, pentru casă…”

Ion Chicu
Ion Chicu


Fostul premier și liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), Ion Chicu, a mulțumit, printr-un comunicat, „pentru fiecare vot” acordat formațiunii sale. „Ați votat pentru țară, pentru familii, pentru casă”, a scris el. Ion Chicu a dat asigurări că „vom face totul ce depinde de noi, pentru a contribui la consolidarea fiecărui vot, astfel încât pe viitor să devenim și mai mulți, și mai puternici, și mai uniți”.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG