Linkuri accesibilitate

Alegeri pentru Adunarea Populară din UTA Găgăuzia. Votul se va repeta în șase circumscripții


Moldova - Entrance to Comrat, Gagauzia

Duminică, 19 septembrie, au avut loc alegeri pentru Adunarea Populară a Găgăuziei. Locuitorii autonomiei își aleg deputații pentru un nou mandat de patru ani, în 35 de circumscripții electorale uninominale, câte un deputat în fiecare. Pentru validarea alegerilor, în fiecare dintre circumscripții este necesară participarea a cel puțin 1/3 din alegători.

În șase circumscripții, alegerile vor fi repetate peste două săptămâni din cauză ca participarea la vor a fost sub pragul de validare, informează portalul de știri local nokta.md, citat de IPN.

Este vorba de : Circumscripția electorală nr.27 de la Congaz, unde au votat 23,8% dintre alegători, Circumscripția nr.3 de la Comrat – 25,3%, Circumscripția nr.2 de la Comrat – 31,1%, Circumscripția nr.13 din Beșalma unde s-au prezentat la urne 29,7% dintre votanți, Circumscripția nr.28 din Congaz – 30%, și Circumscripția nr.10 de la Vulcănești, unde au votat 30,5% din alegători.

Pentru scrutinul din 19 septembrie, s-au înregistrat 124 de candidaturi, dintre care doi s-au retras. Este cel mai redus număr de candidați înregistrați după primele alegeri pentru Adunarea Populară, din 1995.

Vezi și: reporterii Europei Libere la Cișmichioi, UTA Găgăuzia

Drum de țară - Moldova, la 30 de ani de independență (II)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:33:05 0:00

Majoritatea candidaților (100) sunt înregistrați ca independenți, 21 vin din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, iar 2 din partea partidului PACE (Acasă construim Europa).

Alegerile din Autonomia Găgăuză sunt monitorizate de circa 80 de observatori naționali și în jur de 50 de observatori internaționali.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG