Linkuri accesibilitate

Maia Sandu, pe primul loc în primul tur al prezidențialelor (98.93% procese verbale)

În cele mai neprielnice împrejurări în care s-au desfășurat vreodată alegeri în Republica Moldova, în condiții de pandemie și de vreme rea, rata de participare a alegătorilor a fost vizibil mai redusă față de prezidențialele din 2016. Nu au lipsit cozile la secţii şi incidentele.

Primele rezultate parţiale CEC: Igor Dodon (36,31%), Maia Sandu (30,37%)

După procesarea a mai bine de jumătate din procesele verbale, Igor Dodon şi Maia Sandu sunt în fruntea clasamentului, la diferenţă de şase puncte procentuale.

Vedeţi aici datele actualizate în direct.

Record de viteză la numărarea voturilor

Ora 10.30. Au fost prelucrate deja peste 67% din procesele verbale.

Igor Dodon şi Maia Sandu se menţin în top, la diferenţă de câteva puncte procentuale.

Igor Dodon - 36,47%

Maia Sandu - 30,81%

Renato Usatîi - 16,88%

Violeta Ivanov - 7,92%

Andrei Năstase - 3,27%

Octavian Ţîcu - 1,98%

Tudor Deliu - 1,53%

Dorin Chirtoacă - 1,14%

Ora 22.50. Peste 75% din procesele-verbale prelucrate: topul rămâne neschimbat

Candidatul independent Igor Dodon se menţine în fruntea clasamentului, dar decalajul dintre el şi candidata PAS Maia Sandu a scăzut nesemnificativ.

Alegerile prezidențiale văzute de presa străină - „o luptă dintre pro-europeni și pro-ruși”

Despre impactul votului din stânga Nistrului scriu jurnaliștii de la Euronews. „Poate regiunea transnistreană, sprijinită de Rusia, să influențeze rezultatele alegerilor în favoarea lui Igor Dodon?”, este titlul-întrebare în care autorii Euronews amintesc în primul rând de experiența alegerilor trecute.

„Moldovenii votează la alegerile prezidențiale sub privirea Moscovei” este titlul agenției AFP. AFP amintește că Igor Dodon a ajuns la putere în 2016 după ce forțele pro-occidentale de la guvernare de atunci „se împotmoliseră în scandaluri”.

Digi24 evidențiază din capul articolului că Republica Moldova desfășoară alegeri în plină pandemie și criză economică. Autorul Mihnea Lazăr scrie că „alegerile se desfăşoară într-o plină criză economică şi socială, cu un deficit bugetar estimat a ajunge la un prag record de 8%”.

Ce a mai scris presa internaţională despre scrutinul prezidenţial din Republica Moldova vedeţi în articolul semnat de Nicu Guşan şi Natalia Sergheev.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG