Linkuri accesibilitate

Alegeri prezidențiale 2020


Moldova, elections campaign, octombrie 2020

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din sunt aşteptaţi să participe, duminică, la alegerile prezidențiale. Centrele de votare sunt deschise între orele 07:00 și 21:00

În cursă sunt înscriși opt candidați, dar potrivit ultimelor sondaje de opinie, președintele Igor Dodon (independent susținut de Partidul Socialiștilor) și Maia Sandu (PAS) conduc în preferințele electoratului. Și tot sondajele de opinie indică faptul că alegerile de duminică vor fi urmate de un al doilea tur, între candidații situați pe primele două locuri.

Lista candidaților și note biografice.

Sunt deschise 2.143 de secţii de votare pe teritoriul R. Moldova, dintre care 42 și pentru alegătorii de pe malul stâng al Nistrului.

Peste hotare, anul acesta, se deschid alte 139 de secții de votare, dintre care cele mai multe în Italia (30), Rusia (17), România (13) şi Statele Unite (12).

Pentru validarea alegerilor este nevoie de prezenţa la urne a cel puţin o treime din numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale (3.287.140 cetăţeni cu drept de vot) .

Acum patru ani, prezența la vot în primul tur al prezidențialelor a fost de 50,95%, iar în turul al doilea de 53,45%.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG