Linkuri accesibilitate

Ce soluții au Donald Trump și Joe Biden pentru problemele Americii


Soluțiile lui Trump și Biden pentru problemele Americii
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:06:45 0:00

Soluțiile lui Trump și Biden pentru problemele Americii

Care sunt propunerile celor doi candidați la alegerile prezidențiale din SUA în materie de politică internă?

În lunile de campanie, președintele Donald Trump și fostul vicepreședinte Joe Biden au avut viziuni diametral opuse despre viitorul Statelor Unite.

Pandemia de coronavirus a dominat știrile din acest an, dar alegătorii caută, de asemenea, soluții pentru alte probleme care au un impact asupra vieții lor, de la economie la mediu.

Care sunt promisiunile celor doi candidați pentru politica internă în următorii patru ani:

Economie

Donald Trump laudă economia americană în plină expansiune de dinaintea pandemiei de coronavirus și promite o prosperitate după încheierea crizei: Am fost atât de sus. Am avut cea mai mare economie din toate timpurile. Cele mai bune locuri de muncă, cele mai bune lucruri”. Actualul președinte al SUA a promis că va crea 10 milioane de locuri de muncă în mai puțin de un an, multe dintre acestea urmând să le înlocuiască pe cele pierdute în timpul pandemiei.

Candidatul Pardidului Democrat, Joe Biden, propune, în schimb, creșteri de taxe pentru americanii bogați pentru a finanța alte domenii din planul său de redresare. Joe Biden spune, de asemenea, că îi va ajuta pe muncitorii care câștigă puțin prin dublarea salariului minim pe oră la nivelul țării.

Cei doi candidați au avut poziții diferite legate de repornirea economiei în timpul pandemiei. Joe Biden a propus o abordare etapizată, în timp ce Donald Trump a îndemnat la o redeschidere rapidă a afacerilor.

Imigrație

Opoziția puternică a lui Donald Trump față de imigranții ilegali a fost un punct central al primei sale campanii și rămâne și cum un subiect important.

El a susținut construirea unui zid la granița Mexicul, în timp ce criticii lui au susținut doar că noua construcție va înlocui doar vechile bariere.

Joe Biden a promis că o să anuleze o serie de măsuri pe care Trump le-a luat cu privire la imigrație, inclusiv construirea zidului de la graniță și controversata practică a separării familiilor de imigranți acuzate că au intrat ilegal în țară.

Mai multe AICI.

XS
SM
MD
LG