Linkuri accesibilitate

Președintele Trump critică măsurile antiepidemice drastice la care recurg europenii


Democratul Joe Biden și președintele republican Donald Trump se confruntă în alegerile prezidențiale americane din 3 noiembrie 2020.
Democratul Joe Biden și președintele republican Donald Trump se confruntă în alegerile prezidențiale americane din 3 noiembrie 2020.

În Statele Unite, preşedintele Donald Trump, a criticat noile măsuri de izolare luate în Europa pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus, pe care le-a numit „draconice", avertizând că în cazul unei victorii democrate, Joe Biden, rivalul său în alegerile de marţi, va imita aceste măsuri şi va zdrobi economia. În cursul unui miting electoral în statul Michigan, Trump a promis că nu va impune carantină în nici o parte din țară.

În replica, democratul Joe Biden, aflat și el în campaniei – susținut acum activ de fostul președinte Barack Obama – a criticat din nou administrația Trump că nu are nici o strategie pentru a limita răspândirea pandemiei și ar accepta resemnată moartea de sute de mii de americani.

Statele Unite sunt una din țările cele mai afectate din lume de pandemia de coronavirus, cu peste 9 milioane de cazuri de contaminare și peste 230 de mii de decese legate de Covid-19.

Marți, 3 noiembrie, în Statele Unite au loc alegeri prezidențiale.

Până acum, datorită pandemiei de coronavirus dar și a interesului ridicat pentru acest scrutin, considerat de mulți decisive într-o Americă profund polarizată, peste 90 de milioane de americani au votat anticipat – fie în peroană sau prin poștă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG