Linkuri accesibilitate

Alertă epidemiologică de gripă în Chișinău


Autoritățile au dispus crearea a noi locuri în spitale pentru internarea copiilor.  
Autoritățile au dispus crearea a noi locuri în spitale pentru internarea copiilor.  

Spitalele de copii din Chișinău continuă să fie supraaglomerate. Săptămâna trecută, în capitală au fost înregistrate 163 de cazuri de gripă dintre care 97 la copii, iar numărul acestora ar putea să mai crească până la sfârșitul lunii ianuarie, spun autoritățile municipale din sănătate.

„Cu siguranță, suntem în alertă epidemiologică. Am avut o perioadă de repaus de sărbători și am observat o mică diminuare a numărului de cazuri de infecții respiratorii, cu toate că situația rămâne foarte îngrijorătoare”, a declarat, la ședința săptămânală a primăriei, șeful Direcției municipale asistență medicală și socială, Boris Gîlca.

El a precizat că din cei 110 copii internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase 67 au fost diagnosticați cu gripă, iar la Spitalul Clinic Municipal de Copii Nr. 1 sunt internați 125 de copii. Autoritățile au dispus crearea a noi locuri în spitale pentru internarea copiilor.

Totodată, autoritățile susțin că numărul real al persoanelor bolnave ar fi mult mai mare, dar nu toți se adresează la medic pentru a confirma diagnosticul de gripă.

În acest moment, 99,3% din dozele de vaccin antigripal disponibile în municipiul Chișinău au fost utilizate, spun autoritățile.

XS
SM
MD
LG