Linkuri accesibilitate

Val de viroze în R. Moldova: numărul de infectări s-a triplat


În ultimii 2 ani nu a avut loc niciun deces cauzat de gripă. 
În ultimii 2 ani nu a avut loc niciun deces cauzat de gripă. 

Incidența infecțiilor respiratorii acute s-a triplat anul acesta față de 2021 și 2020, anunță Ministerul Sănătății. Cei mai afectați sunt copiii cu vârste de până la 6 ani. În acest moment, în instituțiile medicale sunt internați circa 1.200 de copii cu infecții respiratorii, dintre care 710 se află în spitalele raionale și 340 - în cele municipale.

În plus, pentru a face față valului de viroze, autoritățile din sănătate au dispus crearea locurilor pentru pacienții cu infecții respiratorii și la Institutul Mamei și Copilului, unde sunt internați 120 de copii cu acest diagnostic și ar mai fi disponibile 20 de paturi.

Din octombrie și până în prezent, s-au înregistrat 519 cazuri de gripă, 108.933 de cazuri de infecții acute a căilor respiratorii superioare și 4.855 de infecții acute severe. Nu a fost înregistrat niciun caz de deces.

Potrivit specialiștilor, creșterea cazurilor de infecții respiratorii poate fi explicată prin faptul că oamenii nu mai poartă măști și nu respectă distanța socială. Totodată, autoritățile spun că, în perioada următoare, numărul acestor cazuri va descrește, întrucât copiii sunt în vacanța de iarnă, însă ar putea crește din nou, după ce aceștia vor revenire la școală.

Autoritățile îndeamnă populația să se vaccineze împotriva gripei și a virusului Sars-Cov-2 și să respecte igiena personală.

În sezonul 2021-2022, în R. Moldova au fost înregistrate 337 de cazuri de gripă, în timp ce în sezonul precedent nu a fost detectat niciun caz. De asemenea, în ultimii 2 ani nu a avut loc niciun deces cauzat de gripă.

XS
SM
MD
LG