Linkuri accesibilitate

Alerte cu bombă la Tiraspol și Bender, la o nouă aniversare a „pacificatorilor ruși”


O mașină a miliției transnistrene în apropierea administrației de la Bender
O mașină a miliției transnistrene în apropierea administrației de la Bender

Două alerte cu bombă au fost anunțate joi la Tiraspol și Bender, transmit corespondenții noștri în regiunea transnistreană. La Tiraspol, în urma unui apel anonim, a fost evacuată clădirea administrației orășenești. Un alt apel anunța prezența unui explozibil în clădirea Muzeului orașului Bender.

Ambele clădiri sunt evacuate, iar zona este verificată de forțele de ordine transnistrene. Presa din regiune nu publică niciun fel de informații despre aceste incidente.

Mașini ale miliției în apropierea administrației de la Tiraspol
Mașini ale miliției în apropierea administrației de la Tiraspol

Spre seară, informația a fost confirmată și de pretinsul minister de interne al regiunii separatiste transnistrene, care a spus că după verificări s-a constatat că au fost amenințări false.

Alertele au venit la câteva ore după ce la Bender a fost marcată aniversarea a 29-a a începerii operațiunii militare de pacificare pe de Nistru, condusă de Federaţia Rusă din 1992.

În centrul orașului Bender a avut loc un miting la care au participat reprezentanți ai administrației transnistrene și co-președintele din partea Rusiei în Comisia Unificată de Control, Andrei Gorobțov. Acesta a citit un mesaj de felicitare din partea Ministerului rus de Externe, în care se spune că „formatul de pacificare care și-a demonstrat eficiența nu doar asigură stabilitatea în regiune, dar și creează condițiile necesare pentru avansarea reglementării transnistrene”.

Chişinăul oficial insistă asupra încheierii misiunii militare de pacificare a Rusiei pe Nistru și înlocuirea acesteia cu un contingent civil sub mandat internațional.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG