Linkuri accesibilitate

Alertele cu bombă ar veni din Rusia și Belarus 


Premierul Natalia Gavrilița spune că alertele false cu bombă din ultima perioadă ar veni din Rusia și din Belarus și că autoritățile lucrează cu cele două state pentru a-i identifica pe autori. Aceștia ar încerca, potrivit premierului, să inducă panică în societate și să testeze capacitatea de intervenție a instituțiilor statului.

Alertele vin de pe conturi online din Rusia și Belarus, însă comanditarii ar putea fi din alte state.

„Nu știm dacă cei care stau în față sunt în aceste țări, pentru că noi avem adresa computerului. Dar cei care cunosc un pic cum funcționează tehnologiile informaționale, știu că aceste date pot fi manipulate”, a precizat Natalia Gavrilița, într-o emisiune la Radio Moldova, citată de IPN.

Potrivit șefei guvernului, încercările de a destabiliza situația din R. Moldova ar fi coordonate din exterior, de persoane care-și doresc să oprească procesul de integrare europeană.

„Aceste alerte sunt menite să ne scadă vigilența, să ne țină ocupați, să ne testeze reacția. De aceea, încă o dată, cer oamenilor să rămânem toți calmi și solidari. Sunt timpuri complicate, cu multe provocări, din diferite direcții. Avem hoți care au fugit din Republica Moldova, dar care au acces la resurse, încearcă să destabilizeze situația pentru că se tem de reforma justiției, de procesul de integrare europeană”, a mai spus Natalia Gavrilița.

În contextul multiplelor alerte false cu bombă, Ministerul de Interne a propus înăsprirea pedepselor pentru această infracțiune, iar la Aeroportul Internațional Chișinău au fost introduse măsuri sporite de securitate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG