Linkuri accesibilitate

Replica lui Alexandr Kalinin pentru procurorii moldoveni: „Sunt în Donbas. Aștept o citație, voi veni cu un tanc”


Liderul Partidului Regiunilor din R. Moldova, Alexandr Kalinin, este cercetat penal pentru propaganda războiului și instigare la acțiuni violente
Liderul Partidului Regiunilor din R. Moldova, Alexandr Kalinin, este cercetat penal pentru propaganda războiului și instigare la acțiuni violente

Liderul Partidului Regiunilor din R. Moldova, Alexandr Kalinin, investigat într-un dosar penal privind propaganda războiului, le-a răspuns procurorilor moldoveni printr-un mesaj video, publicat pe paginile sale de pe rețelele de socializare.

„Am citit în presa moldoveană”, spune Kalinin, după ce Europa Liberă a publicat un articol în care anunța că politicianul este investigat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) pentru propaganda războiului și instigarea la acțiuni violente.

„Procurorilor vreau să le spun că, în prezent, sunt în Donbas. Dacă vreți să vorbiți cu mine, mă puteți vizita. […] Dacă vreți să mă invitați în Moldova, aștept o citație. Cred că voi reuși să conving conducerea de pe front să-mi dea un tanc cu care să vin la voi, la discuții”, îi amenință Kalinin pe procurori.

În același filmuleț, el critică guvernarea de la Chișinău și promite că va reveni în curând în R. Moldova, ca „să salveze și să ofere libertate fiecărui cetățean moldovean”.

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG