Linkuri accesibilitate

Alexandr Stoianoglo reacționează la suspiciunea de îmbogățire ilicită


Procurorul general suspendat Alexandru Stoianoglo, 20 ianuarie 2020
Procurorul general suspendat Alexandru Stoianoglo, 20 ianuarie 2020

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, susține că actuala guvernare, în pofida recomandărilor Comisiei de la Veneția și CEDO, continuă să-l persecute, relatează IPN. Reacția vine în contextul în care procurorul de caz a anunțat despre suspiciuni de îmbogățire ilicită și spălare de bani.

Alexandr Stoianoglo menționează într-o postare pe rețelele de socializare că a devenit procuror general în noiembrie 2019, iar apartamentul fiice sale, la care oamenii legii ar face trimitere, a fost procurat în anul 2015. În acea perioadă nu era nici deputat în Parlament, nici nu deținea o altă funcție publică. Din acest motiv, nu poate fi subiectul unei astfel de infracțiuni. Mai mult, din declarația sa de venit reiese că salariul din perioada sa de deputat (2009-2014) depășește cu mult valoarea apartamentului achiziționat.

Consiliul Superior al Procurorilor și-a dat acordul ca procurorul desemnat Victor Furtuna să investigheze pretinse infracțiuni de îmbogățire ilicită și spălare a banilor care ar fi fost comise de Alexandr Stoianoglo în perioada anilor 2014-2015. Acuzatorul de stat ar fi constatat în procesul de investigare a dosarului penal în care este vizat Stoianoglo anumiți indici de comiterea unor noi infracțiuni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG