Linkuri accesibilitate

Alexei Navalnîi: Occidentul trebui să deschidă un „front al informaţiei”


Stop cadrul din filmul documentar „Momente extraordinare” dedicat dizidentului rus Aleksei Navalnîi.
Stop cadrul din filmul documentar „Momente extraordinare” dedicat dizidentului rus Aleksei Navalnîi.

Opozantul rus în detenţie Aleksei Navalnîi le-a cerut giganţilor occidentali din domeniul tehnologiei să deschidă un „front al informaţiei” prin intermediul unor campanii publicitare destinate ruşilor.

„Îi îndemn pe preşedintele Statelor Unite [Joe Biden], pe [premierul britanic] Boris Johnson, Comisia Europeană, pe [preşedinta Comisiei Europene] Ursula von der Leyen, pe [fondatorul Facebook] Mark Zuckerberg (...) să găsească foarte urgent o soluţie pentru a zdrobi propaganda lui Putin, utilizând oportunităţile publicităţii de pe reţelele sociale”, a scris joi Navalnîi pe Twitter. „Avem nevoie de publicitate, de multă publicitate[, a adăugat Navalnîi.

Criticând recentele sondaje care au sugerat că susţinerea pentru preşedintele Vladimir Putin a crescut de la începutul ofensivei în Ucraina, Navalnîi a declarat că este vorba de „o minciună”.

Twitter, Instagram şi mare parte din media independentă au fost blocate de autorităţile ruse de la declanşarea ofensivei în Ucraina, după ce a fost adoptată și o lege care prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru difuzarea „de informații false” despre armata rusă. Invazia din Ucraina este denumită oficial în Rusia „operațiune militară specială” pentru „denazificarea” și „demilitarizarea” acestei țări.

XS
SM
MD
LG