Linkuri accesibilitate

Alexei Navalnîi: „Cred că Putin este în spatele atentatului”


Alexei Navalnîi și președintele rus Vladimir Putin

În primul mare interviu acordat după externarea din spitalul de la Berlin, Alexei Navalnîi, unul din principalii opozanți ai Kremlinului, afirmă că în opinia sa „Putin este în spatele tentativei de otrăvire, altă explicație nu am”. În discuția cu jurnaliștii săptămânalului german Der Spiegel, Navalnîi mai spune că în acest moment „datoria mea este să rămân tipul căruia nu-i este frică. Și nu mi-e frică”.

Pe 20 august, Alexei Navalnîi a fost victima unei tentative de otrăvire cu o substanță neurotoxică din familia Noviciok (substanță clasificată international drept armă chimică). I s-a făcut rău în avionul care-l aducea din Siberia la Moscova. A fost internat, în comă, la spitalul din Omsk după care, două zile mai târziu, transferat în Germania, la spitalul Charite din Berlin. Ulterior, un laborator militar german și două laboratoare independente din Franța și Suedia au confirmat otrăvirea cu o substanță neurotoxică.

Pentru moment, Rusia respinge orice implicație în acest atentat și acuză Germania că nu i-ar furniza toate informații necesare pentru o anchetă.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG