Linkuri accesibilitate

Cazul Navalnîi audiat de un tribunal din apropiere de Moscova; opozantul este reținut de duminică


Protest individual în sprijinul opozantului rus Alexei Navalnîi, reținut duminică 17 ianuarie 2021 pe aeroportul din Moscova.
Protest individual în sprijinul opozantului rus Alexei Navalnîi, reținut duminică 17 ianuarie 2021 pe aeroportul din Moscova.

Actualizare, 18 ianuarie 2021, 11.45: Avocații lui Alexei Navalnîi au informat, pe Twitter, că un tribunal din apropiere de Moscova a început audierile în cazul opozantului, acuzat de autorități că ar fi încălcat prevederile unei pedepse suspendate cu închisoarea, din 2014. Dacă este declarat vinovat, Navalnîi riscă 3 ani și jumătate de închisoare.

Actualizare, 18 ianuarie 2021, 9:30: Avocații lui Alexei Navalnîi, reținut duminică seară pe aeroportul Șeremetievo din Moscova imediat după întoarcerea din Germania, au declarat că a fost izolat, fără dreptul de a-i contacta.

-----------------------------------------------

Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost reținut la Moscova, pe aeroportul de la Șeremetievo, imediat după aterizarea avionului cu care se întorcea din Germania.

Secretarul lui de presă a postat o poză făcută cu un minut înainte de controlul de pașapoarte, când a fost reținut.

Avocata lui Navalnîi nu a fost lăsată să meargă cu el. Corespondentul postului de televiziune Current Time, care a călătorit cu Navalnîi de la Berlin, spune că lui Navalnîi nu i-au pus ștampila în pașaport - deci el este plecat din Germania, dar formal nu a ajuns nicăieri. Avocatei și soției, care au revenit cu el la Moscova cu același avion, li s-au ștampilat pașapoartele.

Opozantul rus Alexei Navalnîi se desparte de soție, imediat după ce a fost reținut pe aeroportul de la Moscova, duminică, 17 decembrie 2020.
Opozantul rus Alexei Navalnîi se desparte de soție, imediat după ce a fost reținut pe aeroportul de la Moscova, duminică, 17 decembrie 2020.

Acesta este momentul reținerii lui Navalnîi:

Serviciul federal al penitenciarelor din Rusia a anunțat că Navalnîi a fost reținut la cererea acestui serviciu, iar până la proces opozantul va sta în arest, a scris secretara de presă a lui Navalnîi, Kira Iarmîș.

Zborul Berlin - Moscova, în care se afla Navalnîi, urma să aterizeze pe aeroportul Vnukovo, dar în tipul zborului s-a anunțat schimbarea de aeroport ca urmare a unor „probleme tehnice”. Reporterii televiziunii Current Time, care erau la Vnukovo, relatează că 53 de persoane au fost reținute . Este vorba de jurnaliști care intenționau să relateze despre întoarcerea lui Navalnîi în Rusia și diverși activiști. Directorul aeroportului a declarat numai că în clădire nu au acces decât persoane cu bilete, care urmează să ia un avion.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG