Linkuri accesibilitate

Cazul Navalnîi audiat de un tribunal din apropiere de Moscova; opozantul este reținut de duminică


Protest individual în sprijinul opozantului rus Alexei Navalnîi, reținut duminică 17 ianuarie 2021 pe aeroportul din Moscova.

Actualizare, 18 ianuarie 2021, 11.45: Avocații lui Alexei Navalnîi au informat, pe Twitter, că un tribunal din apropiere de Moscova a început audierile în cazul opozantului, acuzat de autorități că ar fi încălcat prevederile unei pedepse suspendate cu închisoarea, din 2014. Dacă este declarat vinovat, Navalnîi riscă 3 ani și jumătate de închisoare.

Actualizare, 18 ianuarie 2021, 9:30: Avocații lui Alexei Navalnîi, reținut duminică seară pe aeroportul Șeremetievo din Moscova imediat după întoarcerea din Germania, au declarat că a fost izolat, fără dreptul de a-i contacta.

-----------------------------------------------

Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost reținut la Moscova, pe aeroportul de la Șeremetievo, imediat după aterizarea avionului cu care se întorcea din Germania.

Secretarul lui de presă a postat o poză făcută cu un minut înainte de controlul de pașapoarte, când a fost reținut.

Avocata lui Navalnîi nu a fost lăsată să meargă cu el. Corespondentul postului de televiziune Current Time, care a călătorit cu Navalnîi de la Berlin, spune că lui Navalnîi nu i-au pus ștampila în pașaport - deci el este plecat din Germania, dar formal nu a ajuns nicăieri. Avocatei și soției, care au revenit cu el la Moscova cu același avion, li s-au ștampilat pașapoartele.

Opozantul rus Alexei Navalnîi se desparte de soție, imediat după ce a fost reținut pe aeroportul de la Moscova, duminică, 17 decembrie 2020.
Opozantul rus Alexei Navalnîi se desparte de soție, imediat după ce a fost reținut pe aeroportul de la Moscova, duminică, 17 decembrie 2020.

Acesta este momentul reținerii lui Navalnîi:

Serviciul federal al penitenciarelor din Rusia a anunțat că Navalnîi a fost reținut la cererea acestui serviciu, iar până la proces opozantul va sta în arest, a scris secretara de presă a lui Navalnîi, Kira Iarmîș.

Zborul Berlin - Moscova, în care se afla Navalnîi, urma să aterizeze pe aeroportul Vnukovo, dar în tipul zborului s-a anunțat schimbarea de aeroport ca urmare a unor „probleme tehnice”. Reporterii televiziunii Current Time, care erau la Vnukovo, relatează că 53 de persoane au fost reținute . Este vorba de jurnaliști care intenționau să relateze despre întoarcerea lui Navalnîi în Rusia și diverși activiști. Directorul aeroportului a declarat numai că în clădire nu au acces decât persoane cu bilete, care urmează să ia un avion.

Previous Next

XS
SM
MD
LG