Linkuri accesibilitate

Aliații din NATO au avertizat Rusia că va plăti pentru orice nouă agresiune militară împotriva Ucrainei


 Secretarul de Stat american Antony Blinken și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg
Secretarul de Stat american Antony Blinken și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Pe fondul unor îngrijorării tot mai mari cu privire la masarea de forțe ruse în apropierea graniței cu Ucraina, aliații din NATO au avertizat Rusia că va plăti un preț mare pentru orice nouă agresiune militară împotriva vecinei sale. Avertismentul a fost lansat de miniștrii de externe ai NATO reuniți la Riga, pe 30 noiembrie.

Secretarul de Stat american Antony Blinken a spus la o conferință de presă că o agresiune reînnoită împotriva Ucrainei ar avea „consecințe grave” și ar fi „de mare îngrijorare pentru Statele Unite”. Acordarea de sprijin suplimentar pentru armata Ucrainei și potențialul de întărire a forțelor NATO amplasate de-a lungul graniței de est a alianței figurează pe agenda întâlnirii de două zile din capitala Letoniei, care se încheie la 1 decembrie.

Rusia a avertizat însă alianța militară occidentală să nu-i încalce propriile „linii roșii”. Ucraina crede că, în ultimele luni, Rusia a masat peste 100 de mii de militari la graniță și în peninsula ucraineană Crimeea ocupată în 2014.

XS
SM
MD
LG