Linkuri accesibilitate

Ambasadorul rus în Moldova, convocat la Ministerul de Externe


Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene
Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a-i fi comunicată poziția R. Moldova față de tentativa de anexare ilegală de către Federația Rusă a unor teritorii ucrainene.

Poziția autorităților de la Chișinău, conform comunicatului oficial de pe pagina ministerului, este că „Republica Moldova nu a recunoscut, nu recunoaște și nici nu va recunoaște rezultatele așa-numitor plebiscite și condamnă în termenii cei mai fermi tentativa anexării ilegitime a teritoriilor ocupate ale Ucrainei, fapt care contravine tuturor principiilor dreptului internațional.”

În comunicat se mai spune că diplomația R. Moldova „reafirmă sprijinul consecvent pentru eforturile Ucrainei de a-și restabili suveranitatea și integritatea teritorială în limitele granițelor sale recunoscute internațional și îndeamnă Rusia să oprească agresiunea militară împotriva vecinilor noștri.”

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG