Linkuri accesibilitate

Ambasadorul rus în Moldova, convocat la Ministerul de Externe


Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru a-i fi comunicată poziția R. Moldova față de tentativa de anexare ilegală de către Federația Rusă a unor teritorii ucrainene.

Poziția autorităților de la Chișinău, conform comunicatului oficial de pe pagina ministerului, este că „Republica Moldova nu a recunoscut, nu recunoaște și nici nu va recunoaște rezultatele așa-numitor plebiscite și condamnă în termenii cei mai fermi tentativa anexării ilegitime a teritoriilor ocupate ale Ucrainei, fapt care contravine tuturor principiilor dreptului internațional.”

În comunicat se mai spune că diplomația R. Moldova „reafirmă sprijinul consecvent pentru eforturile Ucrainei de a-și restabili suveranitatea și integritatea teritorială în limitele granițelor sale recunoscute internațional și îndeamnă Rusia să oprească agresiunea militară împotriva vecinilor noștri.”

Previous Next

XS
SM
MD
LG