Linkuri accesibilitate

Ambasadorul SUA la București: Vom lucra pentru a lega Iașiul de proiectul Via Carpathia


Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a promis marți că va lucra cu autoritățile locale pentru a conecta Iașiul la proiectul de infrastructură Via Carpathia, pentru a lega capitala Moldovei de autostrada care va fi construită între Constanța și Gdansk. E vorba de autostrada care ar trebui să lege Marea Neagră de Marea Baltică și care să treacă prin șapte țări, inclusiv România. Potrivit ambasadorului, discuțiile dintre oficialii americani si cei români au demarat deja, la acest moment fiind căutate soluții de finanțare ale celor doua proiecte.

„Am promis la Iaşi că vom lucra toţi la un plan ca să fie o şosea şi o cale ferată care să unească Iaşiul cu autostrada care se va face între Constanţa şi Gdansk. Iaşiul trebuie să fie nu doar un centru cultural, ci un centru economic important în regiune”, a declarat ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, citat de News.ro.

Proiectul de infrastructură Via Carpathia este dezvoltat în cadrul Inițiativei Trei Mări, o platformă politică și informală, la nivel prezidențial, care reunește 12 state membre UE aflate între mările Adriatică, Baltică si Neagră.

Mai multe: romania.europalibera.org

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG