Linkuri accesibilitate

Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, condamnă răspândirea dezinformării „în aceste momente grele”


Peter Michalko

Şeful Misiunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, dezminte o ştire falsă apărută pe unele site-uri din Moldova, potrivit cărora lidera PAS, Maia Sandu, ar fi cerut Uniunii Europene să instituie embargou asupra exportului de produse moldoveneşti.

Am văzut cu dezamăgire că și în aceste momente grele se inventează și se răspândește dezinformarea. Acesta este cazul cu știrile false despre presupusa scrisoare a fostului premier Maia Sandu către un membru al Comisiei Europene care ar pune Uniunea Europeană într-o lumină negativă în ochii poporului moldovean. Aceasta este o afirmație dezgustătoare, total inventată și nefondată, iar autorii săi și cei care o răspândesc încearcă să discrediteze UE și să aducă incertitudine suplimentară în societate. Uniunea Europeană va continua să ofere sprijinul său poporului Republicii Moldova. Relațiile noastre cu Republica Moldova rămân bazate pe Acordul de Asociere și DCFTA, iar principiul condiționalității stricte continuă să facă parte din cooperarea noastră”, a scris şeful Misiunii Europene în Republica Moldova.

Președinta PAS, Maia Sandu, a anunţat că depune o cerere de aducere în judecată a autorilor știrii false. „Am auzit că Igor Dodon vrea să închidă paginile care distribuie informații false. Îi propun să înceapă cu pagina care tocmai a lansat o minciună josnică la adresa mea despre o scrisoare către UE, care nu a existat niciodată. Igor Dodon nu va face nimic pentru că el se ține la putere pe asemenea falsuri și minte atunci când zice că va lupta cu dezinformarea. Mâine o să depun cerere prealabilă împotriva acestui site mincinos (și a autorului Serghei Tcaci). Știu că procesele de judecată în țara noastră durează – doar după 3 ani am câștigat procesul împotriva lui Marchel, dar o să insist, pentru că nu-i putem lăsa nepedepsiți pe mincinoși”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

XS
SM
MD
LG