Linkuri accesibilitate

Anchetă FBI | A transmis Jack Teixeira documentele Pentagonului unei puteri străine?


Agenți FBI îl arestează pe Jack Teixeira, membru al Gărzii Naționale a Forțelor Aeriene ale SUA, North Dighton, Massachusetts, 13 aprilie 2023
Agenți FBI îl arestează pe Jack Teixeira, membru al Gărzii Naționale a Forțelor Aeriene ale SUA, North Dighton, Massachusetts, 13 aprilie 2023

Autoritățile americane încearcă acum să stabilească dacă Jack Teixeira, bărbatul de 21 de ani acuzat că a divulgat pe rețele de socializare secrete la care avea acces ca membru al Gărzii Naționale, în Massachusets a fost în legătură cu o țară străină sau guvern.

Nu există nici o dovadă că așa ar fi stat lucrurile, dar administrația Biden încearcă să stabilească dacă astfel de legături au existat, în cadrul unei anchete mai ample cu privire la motivațiile și intențiile lui Jack Teixeira.

Anchetă FBI | A transmis Jack Teixeira documentele Pentagonului unei puteri străine?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:18 0:00
Link direct

O sursă din administrație a spus că nu se știe încă dacă cel acuzat a circulat documentele în afara grupului de prieteni de pe platforma Discord, sau dacă avea intenția să o facă. Mick Mulroy, o fostă oficialitate de la Pentagon arată că o investigație este normală în astfel de cazuri.

Dacă legături cu persoane din străinătate sunt date la iveală, atunci scurgerea de informații poate fi chiar mai gravă decât știm acum. De exemplu, este posibil amestec extern sau faptul ca documentele respective să fi fost accesate de oficialități din străinătate, înainte ca ele să ajungă la cunoștința opiniei publice americane. Dacă conexiunea străină a existat, și pedeapsa pe care o va primi Jack Teixeira se poate înăspri.

Până acum el este acuzat de reținerea și transmiterea neautorizată de informații cu privire la securitatea națională și preluarea și reținerea neautorizată de documente și materiale secrete, fiecare dintre aceste alegații, dacă vor fi dovedite, antrenând o pedeapsă cu zece ani închisoare. Ministerul de Justiție conduce ancheta care îl vizează pe Jack Teixeira, in timp ce Pentagonul și serviciile de informații analizează și ele situația. Ministerul Apărării trece în revistă acum și accesul la informație, încercând să corecteze acele breșe care au făcut scurgerea posibilă.

Jack Teixeira este un specialist în informatică și în această calitate a avut acces la computerele experților care pregăteau informația pentru conducerea armatei. La un moment dat a circulat știrea că serverul pe care Jack Teixeira posta documente ar fi avut și persoane din străinătate, dar cei care îl știu neagă acum că așa ar fi stat lucrurile.

Nu este clar deocamdată nici cine a modificat cifre cu privire la numărul de morți în Ucraina și când s-a produs această modificare.

XS
SM
MD
LG