Linkuri accesibilitate

Andrei Goncearenko renunță la cele 95% din capitalul „Avia Invest” concesionara Aeroportului Chișinău


Aeroportul Internațional Chișinău, Avia Invest
Aeroportul Internațional Chișinău, Avia Invest

Miliardarul rus Andrei Goncearenko renunță la cele 95 la sută din capitalul „Avia Invest” care are în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău, scrie site-ul TV 8. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău.

„În decembrie 2019, am primit o ofertă de a deveni acționar la concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, pe care am acceptat-o pentru a asigura funcționarea și dezvoltarea cu succes a acestui activ important pentru Republica Moldova. Cu toate acestea, în lumina planurilor autorităților de a crea o campanie la nivel național „Aeroporturile Moldovei”, aceste intenții și-au pierdut relevanța. Până la finalizarea vânzării acțiunilor, toate obligațiile existente către autoritățile și oamenii din Republica Moldova vor fi îndeplinite. Sunt dispus să investesc și în alte proiecte de perspectivă în Moldova”, a declarat Goncearenko, potrivit sursei citate.

Într-o transmisiune live, liderul Partidului Nostru Renato Usatîi a declarat că președintele Igor Dodon ar fi pretins 50 de milioane de euro de la Goncearenko, pentru ca statul să renunțe la intențiile de a rezilia contractul de concesiune și a-și reîntoarce aeroportul în proprietate. Informațiile au fost negate de Goncearenko, scrie TV8.

XS
SM
MD
LG