Linkuri accesibilitate

Andrian Candu reafirmă că fostul lider PD, Vlad Plahotniuc s-ar afla în Statele Unite


Vlad Plahotniuc (foto arhivă, 2016)
Vlad Plahotniuc (foto arhivă, 2016)

Fostul vicepreședinte democrat Andrian Candu reafirmă, într-un interviu cu Europa Liberă, că fostul lider al partidului, Vlad Plahotniuc s-ar afla în Statele Unite, deși a fost pus „pe lista neagră” a Departamentului de stat.

Plahotniuc, care a părăsit R.Moldova vara trecută, imediat după căderea guvernului democrat, a fost pus sub sancțiuni de Departamentul de stat în ianuarie, pierzând dreptul de a intra în Statele Unite. Cu toate acestea, Candu a reafirmat în interviul cu Europa Liberă că ar fi vorba de un gest cu „efect politic” , fără nici un „efect juridic”.

Recent (săptămâna trecută) președintele Igor Dodon declara că autoritățile americane i-ar fi confirmat faptul că fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc s-ar afla în Statele Unite. Ulterior, purtătoarea de cuvânt a președinției, Carmen Sterpu a confirmat pentru Europa Liberă că ambasadorul american la Chișinău i-ar fi dat această informație, personal, președintelui.

Igor Dodon, în ultimul episod al seriei sale video „Președintele răspunde” (postate pe pagina sa oficială de Facebook), mai spunea că „organele de anchetă vor cere partenerilor SUA, cred că în următoarele zile, extrădarea lui Plahotniuc”.

XS
SM
MD
LG