Linkuri accesibilitate

Angela Merkel a discutat cu Volodimir Zelenski despre situația securității de la granița Ucrainei


Volodimir Zelenski, Angela Merkel și Vladimir Putin

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a discutat despre situația securității de la granița Ucrainei cu Rusia cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, asigurându-l de sprijinul ei pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Merkel.

Cei doi au discutat de asemenea despre situația de la granița dintre Belarus și țările UE, a mai notat purtătorul de cuvânt Steffen Seibert pe Twitter, adăugând că orice tenativă de subminare a independenței Ucrainei „nu va rămâne fără consecințe”. Forțele rusești au fost desfășurate în număr mare aproape de granița ucraineană în ultima perioadă. Mai devreme, Merkel fusese citată cu declarația că Uniunea Europeană trebuie să fie gata să aplice mai multe sancțiuni Rusiei dacă situația din estul Ucrainei sau de la granița polono-belarusă escaladează.

„Călătorie” eșuată - calvarul unei familii de kurzi
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:30 0:00

Vorbind la Berlin la o conferință de presă comună cu omologul ei polonez Mateusz Morawiecki, Merkel a mai spus că UE trebuie să fie unită în chestiuni ca „folosirea ca arme a migranților” de către Minsk sau aglomerarea de trupe rusești la granița cu Ucraina. „Orice viitoare agresiune împotriva suveranității Ucrainei va trebui să implice un preț ridicat”, a spus Merkel, adăugând că detensionarea situației va fi întotdeauna opțiunea preferată. Atât Rusia, cât și Ucraina au ținut exerciții militare săptămâna aceasta, după săptămâni de tensiuni bilaterale, în vreme ce mii de migranți au rămas blocați la granița dintre Belarus și Polonia, în ceea ce UE consideră a fi o criză „regizată” de Minsk.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG