Linkuri accesibilitate

Angela Merkel: Pandemia de coronavirus arată limitele „populismului care refuză faptele”


Angela Merkel la sesiunea plenară a Parlamentului European, în Bruxelles
Angela Merkel la sesiunea plenară a Parlamentului European, în Bruxelles

Pandemia de coronavirus arată limitele „populismului care refuză faptele”, a declarat miercuri cancelara Germaniei, Angela Merkel cerând țărilor Uniunii Europene să adopte rapid un pachet important de redresare economică și să îi priveze pe naționaliști de orice posibilitate de a profita de criză, informează agenția AP.

Virusul a ucis peste 100.000 de oameni în cele 27 de țări comunitare, provocând probabil cea mai gravă criză economică din Europa în aproape un secol, potrivit Comisiei Europene, după ce boala a forțat închiderea întreprinderilor, a perturbat grav transportul international și sistemele de educație și de sănătate.

Observațiile doamnei Merkel din Parlamentul European au venit în timp ce liderii din Italia și Spania - primele țări ale UE care au impus măsuri de carantină severe și două dintre cele mai afectate țări din lume - i-au îndemnat pe colegii din UE să accepte, la un summit săptămâna viitoare fondul de redresare pentru a ajuta economiile lor să își revină. Germania deține președinția prin rotație a Uniunii Europene și caută să obțină un compromis asupra fondului de redresare economica în valoare 750 de miliarde de euro (850 de miliarde de dolari). De asemenea, Berlinul trebuie să propună un buget european pentru următorii șapte ani. „Populismului care refuză faptele i se arată limitele”, a spus Merkel. „Într-o democrație, sunt necesare fapte și transparență. Acest lucru distinge Europa, iar Germania va susține aceasta în timpul președinției sale, " a mai spus cancelara Germaniei la Parlamentul European, unde a vorbit și despre susținerea accelerării negocierilor de aderare pentru mai multe țări din Balcanii de Vest.

XS
SM
MD
LG