Linkuri accesibilitate

Angelina Jolie în vizită la copiii orfani și strămutați la Lvov


Angelina Jolie este trimis special al Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați

Actrița Angelina Jolie a făcut o vizită neașteptată în orașul Lvov din vestul Ucrainei. Jolie s-a întâlnit cu copii orfani și strămutați, inclusiv cu mai mulți copii care au fost evacuați din Mariupol în timp ce Rusia își continua atacul. Ea s-a întâlnit, de asemenea, cu medici și voluntari care se ocupă de copii.

Salvați din calea războiului: evacuarea copiilor orfani ai Ucrainei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:16 0:00

„Scopul vizitei Angelinei este de a fi martoră la impactul uman pe care-l are conflictul asupra copiilor și de a sprijini populația civilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al acesteia. Actrița i-a lăudat pe ucraineni pentru „reziliența, curajul și demnitatea lor”. „Impactul pe care îl are războiul asupra unei generații de copii ucraineni este devastator de văzut”, a spus ea într-un comunicat.

„Niciun copil, oriunde ar fi, nu ar trebui să fie nevoit să fugă din casele lor, să asiste la uciderea celor dragi sau să tgreacă prin experiența bombardamentelor și distrugerii caselor lor. Cu toate acestea, aceasta este realitatea atâtor copii din Ucraina și din întreaga lume.”

Potrivit cotidianului Kiev Independent, Jolie a vizitat, de asemenea, gara principală a orașului pentru a întâmpina ucrainenii strămutați intern care sosesc din Pokrovsk, un oraș din regiunea Donețk, în estul Ucrainei.

Jolie activează ca trimis special pentru Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați de mai mulți ani, dar detaliile referitoare la călătoria ei în Ucraina sunt neclare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG