Linkuri accesibilitate

Anglia: două teste de coronavirus gratuite pe săptămână


În Anglia, de vineri, toți cetățenii vor avea acces la două teste rapide pentru coronavirus săptămânal, relatează BBC. Testele, care pot oferi rezultate în aproximativ 30 de minute, vor fi disponibile gratuit la punctele de testare, farmacii și prin poștă. Sunt deja oferite școlarilor și familiilor acestora, precum și celor care trebuie să plece de acasă la muncă. Criticii programului spun însă că riscă să devină o risipă de bani „scandaloasă”. Testele rapide se adresează celor fără simptome Covid și pot fi luate acasă.

Premierul Boris Johnson urmează să aprobe în curând următoarea etapă de relaxarea a restricțiilor sanitare în Anglia, care prevede redeschiderea din 12 aprilie a magazinelor neesențiale și a teraselor de la pub-uri și restaurante.

Premierul va ține și o conferință de presă, la care se așteaptă să prezinte noile măsuri sanitare gândite să permită reluarea treptată a turismului. Între altele va discuta și despre un viitor „pașaport Covid”, documentul care să arate dacă o persoană este vaccinată, testată negativ sau imună după infectarea cu coronavirus. Este un plan care se lovește pentru moment de multe obiecții în Parlament, mai ales printre deputații partidului conservator al premierului, precizează BBC.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG