Linkuri accesibilitate

Aniversare în carceră | Aleksei Navalnîi, deținut politic rus, împlinește 47 de ani


Navalnîi se află în închisoare din februarie 2021, în urma arestării sale cu o lună mai devreme, după ce s-a întors din Germania, unde a fost tratat pentru o otrăvire aproape fatală pe care a pus-o pe seama Kremlinului, care a negat orice implicare.

Aleksei Navalnîi, cel mai mare dușman al Kremlinului și cel mai proeminent deținut politic din Rusia, împlinește 47 de ani pe 4 iunie, în izolare în închisoare, în timp ce susținătorii săi s-au folosit de această ocazie pentru a sublinia situația sa dificilă.

Navalnîi ispășește sentințe care însumează 11 ani și jumătate pentru încălcarea termenilor unei eliberări condiționate, sfidarea instanței și deturnare de fonduri prin fraudă, pe care el și susținătorii săi le-au respins în repetate rânduri ca fiind motivate politic și concepute pentru a-l reduce la tăcere. În prezent, el se află în izolare într-o închisoare din regiunea Vladimir, la est de Moscova.

„Ca întotdeauna, de ziua mea de naștere, vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor pe care i-am întâlnit în viața mea. Pe cei buni pentru că m-au ajutat și încă mă ajută. Celor răi pentru faptul că experiența mea cu ei m-a învățat ceva. Mulțumesc familiei mele pentru că a fost mereu alături de mine!” a scris Navalnîi pe Twitter.

„Dar cel mai mare mulțumesc și cel mai mare salut pe care vreau să îl adresez astăzi se adresează tuturor prizonierilor politici din Rusia, Belarus și alte țări. Cei mai mulți dintre ei ...o duc mult mai greu decât mine. Mă gândesc la ei tot timpul. Rezistența lor mă inspiră în fiecare zi”, a adăugat el.

Navalnîi se află în închisoare din februarie 2021, în urma arestării sale cu o lună mai devreme, după ce s-a întors din Germania, unde a fost tratat pentru o otrăvire aproape fatală pe care a pus-o pe seama Kremlinului, care a negat orice implicare.

El și echipa sa au declarat că acuzațiile împotriva sa sunt inventate pwentru a pedepsi încercările sale de a expune corupția din guvernul rus.

Un tribunal din Moscova a stabilit data de 6 iunie pentru o audiere în vederea unui nou proces pentru Navalnîi, acuzat de extremism, cap de acuzare care l-ar putea ține în închisoare timp de 30 de ani. De asemenea, el a declarat că un anchetator i-a spus că va fi supus, de asemenea, unui proces separat în fața unui tribunal militar pentru acuzații de terorism, care ar putea fi condamnat la închisoare pe viață.

În închisoare cu Navalnîi: O machetă arată condițiile din închisoarea rusă
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:27 0:00

Pe 2 iunie, Navalnîi a publicat extrase din corespondența sa cu administratorii închisorii, în care detaliază cererile sale absurde pentru lucruri ciudate, cum ar fi o sticlă de alcool de contrabandă și un cangur de companie. Oficialii închisorii au refuzat toate cererile sale, potrivit corespondenței, deseori într-o rusă birocratică și greoaie.

„Când stai într-o celulă de izolare pentru pedeapsă și nu prea ai cu ce te distra, o poți face cu corespondența cu administrația", a declarat Navalnîi pe Twitter într-o serie de tweet-uri postate pe 2 iunie, aparent de către echipa sa.

Printre obiectele pe care le-a cerut se numără un megafon care să fie dat deținutului dintr-o celulă din apropiere „pentru ca acesta să poată striga și mai tare”. A mai cerut, de asemenea, ca un deținut care „a ucis un om cu mâinile goale” să fie recompensat cu cel mai înalt grad în karate.

„Chestiunea acordării calificărilor în artele marțiale orientale nu intră în atribuțiunile administrației”, a răspuns administrația închisorii pe 28 aprilie.

Oficialii închisorii au refuzat, de asemenea, cererile de whiskey de contrabandă, tutun pentru țigări, o balalaika și un cangur.

Ca răspuns la dorința sa de a avea un cangur ca animal de companie, închisoarea a scris: „Animalul identificat în cererea dumneavoastră se referă la marsupialul cu creastă dublă.... Cererea dumneavoastră rămâne nu poate fi soluționată”.

În simulacru de indignare față de refuz, Navalnîi a declarat că va continua să lupte pentru „dreptul său inalienabil de a deține un cangur”. Politicianul a declarat că deținuții pot avea un animal de companie, dacă administrația închisorii le permite acest lucru.

XS
SM
MD
LG