Linkuri accesibilitate

Președinta în exercițiu a OSCE, Ann Linde, întreprinde o vizită în Moldova


Ann Linde

Președinta în exercițiu a OSCE, Ann Linde, ministrul de externe al Suediei, întreprinde o vizită în Republica Moldova, miercuri, 17 februarie. Ea are programate întrevederi la Chișinău cu președinta Maia Sandu, cu premierul interimar Aureliu Ciocoi, cu vicepremierul pentru reintegrare, Olga Cebotari, precum și cu președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, împreună cu membrii delegației legislative la Adunarea Parlamentară a OSCE.

Totodată, Ann Linde ar urma să poarte discuții la Bender cu liderul separatist al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, și cu negociatorul-șef al administrației de la Tiraspol, Vitali Ignatiev.

La o ultimă întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Klaus Neukirch, președinta Maia Sandu declara că formatul internațional „5+2” pentru reglementarea transnistreană rămâne platforma de bază pentru procesul de negocieri „care trebuie să lucreze în interesul oamenilor și să includă o serie de subiecte, inclusiv pe dimensiunea umanitară, a drepturilor omului, social-economică și cu privire la libertatea de circulație”. Maia Sandu a repetat că lupta împotriva corupției și contrabandei sunt unele dintre cele mai importante priorități ale mandatului său, inclusiv pe dimensiunea transnistreană.

Previous Next

XS
SM
MD
LG