Linkuri accesibilitate

ANRE a luat act de cererea patronatelor privind plafonarea prețurilor la carburanți


Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) susține că a luat act de declarația prin care Federația Națională a Patronatelor din Agricultură și Industria Alimentară, în comun cu Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură și Alimentație „Agroindsind”, cer, în termen de 10 zile, plafonarea prețurilor la carburanți, informează agenţia IPN.

Potrivit ANRE, începând cu 12 mai a fost inițiată procedura de elaborare a proiectului unei noi Metodologii de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere. În cadrul acestui proces, în cadrul mai multor ședințe publice, ANRE a supus consultărilor noua Metodologie, astfel încât toate părțile interesate să poată înainta propuneri referitor la noul act de reglementare.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică precizează că noua Metodologie urmează a fi elaborată și aprobată în termen de o lună de la data publicării Legii pentru modificarea Legii nr. 461/2001 privind piața produselor petroliere în Monitorul Oficial. ANRE depune toate eforturile pentru ca noua Metodologie să fie examinată și aprobată într-o ședință publică a Consiliului de Administrație al Agenției, până la data de 14 iunie, se mai spune în nota instituției, citată de IPN.

Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură și Alimentație „Agroindsind” și Federația Națională a Patronatelor din Agricultură și Industria Alimentară au cerut „readucerea situației la normal pe piața internă a carburanților prin plafonarea prețurilor la pompă și aplicarea reducerii acestora în cazul procesului de micșorare a lor la bursele internaționale”. În caz contrar, agricultorii au ameninţat cu proteste.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG